onsdag 22. juli 2009

Småting frå København...



r

Vi har kosa oss fire dagar til ende i Købnhavn! Blei mange kafèbesøk og har testa mange benkar, og med gode kvilestunder på lekkert hotel og medbrakt pute i veska til harde kafèstolar, må eg sei det gjekk riktig så bra til tross for skranten kropp:-)

Blei ikkje den store handelen, men nokre småting fekk eg med meg. Ein artig bilplaktat, lekre stoffbitar frå Grøn lykke og nokre fiiine knottar til skapet på bebisen sitt framtidige rom. Godt fornøgd med handelen!

Fortsatt god sommer til alle!

søndag 5. juli 2009

Iskaffe...mmmm!


Eg er kjempebegeistra for iskaffe! Eg er ikkje den store kaffedrikkaren til vanleg og spesielt ikkje no med knøttet i magen, men av og til unner eg meg ein kopp. Då går det for det meste i kaffelatte- variantar på kafè, ferdige posar som du tilsett kokande vatn heime eller når mannen lagar svart kaffe, drikk eg den med mykje melk..

Dei siste dagane har vore litt i varmaste laget synest eg (utan å klage sjølvsagt!!). Hadde eit stykke deilig sjokoladekake og fekk lyst på kaffelatte til, men eg holdt på å renne vekk etter halve koppen. Då begynte tankane mine å surre rundt iskaffe! Har kjøpt Tine sin nokre gonger og synest den er herleg søt og god, men fungerer dårleg viss du skal ha noko søtt til. Då vi var på Filipinene i fjor, var iskaffe på Starbucks eit must omtrent kvar dag, HERLEG! (Når kjem Starbucks til Noreg??!)

For å kome til poenget; eg begynnte å leite på nettet etter oppskrifter på iskaffe. Fann eitpar og miksa dei litt, tillegg til litt kunstnerisk frihet. Vil du lese om å lage iskaffe heime kan du sjå her Klikk.no og Apèritif .

Slik gjorde eg (til eit stort glass):

1) Laga 1 1/2 dl sterk kaffe - Laga av kaldt vatn og to store kaffeskeier med kaffegrut. La det stå i nokre timar, eller ha meir grut i og la det stå ein time. Du kan visst lage vanleg sterk kaffe også, men då vil smaken bli meir bitter i følge klikk.no. Helte kaffe- en gjennom kaffefilter, slik at eg fekk ut gruten.
2) Hadde i 2-3 ss med sukker og rørte det ut (Eg liker kaffeen søt!).
3) Fylte eit stort glass halvfullt med isbitar og helte kaffeen over. (Eller knuse isbitane i blender)
4) Fylte opp (nesten) glaset med melk.
5) Hadde i ca 4 ss med mjuk vaniljeis og rørte det ut.

Kaffe er sjølvsagt ei smakssak, så mitt tips er å prøve seg fram med desse ingrediensane og finne sin eigen miks. Les linkane ovanfor også, for fleire variantar med bær, sjokolade eller uten melk.

Dette var så godt at eg berre måtte dele det med dykk der ute! Lykke til om du vil prøve!

fredag 3. juli 2009

Ein oppkvikka gang!




No må eg innrømme at den lange, umulege, kvite, kjedelege gangen vår, faktisk er like lang men ikkje fullt så umuleg, kvit og kjedeleg lengre!

Har fått opp den "obligatoriske" settekassa, og nokre bilder som eg har hatt liggande lenge. Englebildet er eit gammalt som mamma hadde funne hos bestemor, eg synest det er så FINT! Det var ikkje så lett å få gode bilder av gangen når den er så smal at eg måtte stå inne på badet å ta bilder, men det får duge..:-)

Ellers kan eg i dag skryte av årets første bad i sjøen, veit eg er litt pyse som ikkje har gjort det før! Føltes litt merkelig å lufte kulemagen og dukke den under, men knøttet sparka vilt då eg gjekk opp igjen, så kanskje han ville bade meir?!

No blir resten av kvelden inne framfor tidenes innflytningspresang frå snille og omtenksomme tante og onkel: ei stor vifte som gjer det fleire hakk herligere å vere gravid i sommervarmen:-)