fredag 8. juli 2011

MAAAT!!...

                                               Potetsalat, tomatkompott og feta-og sitrondipp

                                                   Melon-og bringebærsalat og foccatia.

                                                                    Oksespyd og kyllingspyd.

...roper eitt-og-eit-halvt-åringen og kjem springande ut på kjøkkenet. Kven er han lik, skal tru? Kan det vere mora ;-)?

Eg er nok over middels glad i mat og også over middels glad i å lage mat, i alle fall når eg har tid og overskudd:-) Etter at ferien begynte har eg virkeleg fått testa ut litt på kjøkkenet. I ein travel kvardag blir ikkje utprøving av nye oppskrifter høgt prioriert, så no var det kjekt å prøve noko nytt igjen! Denne gongen var det alternativ til pølse, kotelettar, potetsalat med rømme og grønn salat med dei vanlege ingrediensane, eg var ute etter..

Nokre oppskrifter frå Bolig Liv/ ROM123, ei frå Bolig pluss, ei oppskrift frå Sweet Paul i KK og to eg hadde frå før, vart etter nokre timars kokkelering, eit herleg måltid. Med mamma, søstra, mannen, minien og meg sjølv som testpanel vart vi einige om at dei nye oppskriftene glatt kunne leggast til grillrepotuaret. Men trur ikkje eg gidd å lage alt samtidig på ei stund igjen enda :-)

Potetsalat med dill, mandlar og parmesan, feta og sitrondip, søt tomatkompott, melon og bringebærsalat, grillspyd med yoghurtmarinert (+ indiske krydder) oksekjøtt, lime/garam masala- marinert kyllingspyd og foccatia.  Mange spennande smakar!

Ha ein fin sommerkveld der ute!

4 kommentarer:

Berre Kristin sa...

Det såg veldig fristande ut, altså!! Og absolutt MAT å kosa seg med:) Ha ei fin sommarhelg!

Glede sa...

God lørdagsmorge! Wow, dette så utrolig fristende og godt ut! Den sitron-og fetadippen har jeg også prøvd. Hadde ikke olivenolje, så tilsatte finhakkede oliven istedet - det funket som bare det. Vi er heldige vi som er glade i mat og matlaging! Det gjør livet gladere!

Unknown sa...

Dette ser jo bare såååå godt ut, just my style;)) Ha en fin sommer videre og lag gjerne flere slike flotte matinspirasjonsinnlegg;))

mamma og milo sa...

Så mykje fristande du lager!!! Imponert!