søndag 5. juli 2009

Iskaffe...mmmm!


Eg er kjempebegeistra for iskaffe! Eg er ikkje den store kaffedrikkaren til vanleg og spesielt ikkje no med knøttet i magen, men av og til unner eg meg ein kopp. Då går det for det meste i kaffelatte- variantar på kafè, ferdige posar som du tilsett kokande vatn heime eller når mannen lagar svart kaffe, drikk eg den med mykje melk..

Dei siste dagane har vore litt i varmaste laget synest eg (utan å klage sjølvsagt!!). Hadde eit stykke deilig sjokoladekake og fekk lyst på kaffelatte til, men eg holdt på å renne vekk etter halve koppen. Då begynte tankane mine å surre rundt iskaffe! Har kjøpt Tine sin nokre gonger og synest den er herleg søt og god, men fungerer dårleg viss du skal ha noko søtt til. Då vi var på Filipinene i fjor, var iskaffe på Starbucks eit must omtrent kvar dag, HERLEG! (Når kjem Starbucks til Noreg??!)

For å kome til poenget; eg begynnte å leite på nettet etter oppskrifter på iskaffe. Fann eitpar og miksa dei litt, tillegg til litt kunstnerisk frihet. Vil du lese om å lage iskaffe heime kan du sjå her Klikk.no og Apèritif .

Slik gjorde eg (til eit stort glass):

1) Laga 1 1/2 dl sterk kaffe - Laga av kaldt vatn og to store kaffeskeier med kaffegrut. La det stå i nokre timar, eller ha meir grut i og la det stå ein time. Du kan visst lage vanleg sterk kaffe også, men då vil smaken bli meir bitter i følge klikk.no. Helte kaffe- en gjennom kaffefilter, slik at eg fekk ut gruten.
2) Hadde i 2-3 ss med sukker og rørte det ut (Eg liker kaffeen søt!).
3) Fylte eit stort glass halvfullt med isbitar og helte kaffeen over. (Eller knuse isbitane i blender)
4) Fylte opp (nesten) glaset med melk.
5) Hadde i ca 4 ss med mjuk vaniljeis og rørte det ut.

Kaffe er sjølvsagt ei smakssak, så mitt tips er å prøve seg fram med desse ingrediensane og finne sin eigen miks. Les linkane ovanfor også, for fleire variantar med bær, sjokolade eller uten melk.

Dette var så godt at eg berre måtte dele det med dykk der ute! Lykke til om du vil prøve!

6 kommentarer:

Camilla sa...

hihi morsomt at du har sett på den og, duken altså :) skulle gjerne brukt mere tid der, men fytti, det var varmt :-s Lampen var super billig og, bare 300kr..men skjermene var stygge og ødelagt..og jeg var på randen til solstikk, og tenkte av en eller merkelig grunn rasionelt for en gangs skyld. haha (vi har ikke plass til en sånn lampe :-p)

Men stoffer og vattepper har de heller lite av, så får sette min lit til loppiser i våre naboland..

Ha en fin kveld!

IfraLahell sa...

Mmmm- det hørtes godt ut med iskaffe. Jeg drakk heller ikke så mye kaffe da T lå i magen, men unnet meg noen skikkelige kaffe moccaer innimellom.

Takk for hyggelig melding på bloggen min forresten. Har vært innom deg tidligere og tittet- veldig fin blogg. Og det blir helt sikert et supert barnerom!

Håper du får en fin kveld videre!

hverdags-mamma sa...

Hei, takk for hyggelig besøk i bloggen min... :)

Ang skjørt har jeg målt opp ut fra meg selv, og klippa... Et enkelt a-linje-skjørt hvor toppen som er smalest er din bredde på det bredeste på baket + 3-4 cm, også skrår deu mare litt ut. Jeg lagde fire like biter og sydde sammen, og smalt til med et stretchstoff på toppen. Lykke til!

Anemone sa...

Jeg har faktisk akkurat begynt å lage iskaffe. Fant en kjempeenkel oppskrift i Interiørmagasinet fra i fjor sommer eller noe.

2 ts nescafepulver
2 ts sirup
litt sjokoladesaus hvis man vil
Fyll koppen ca 1/4 med kokende vann for å få rørt ut ingrediensene over, fyll opp med melk og isbiter.

Veldig fort gjort, og god nok for meg. Kanskje jeg ikke er så kravstor?

Glede sa...

Mmm.. Det så forfriskende ut!

alvorada sa...

Mmm, det så godt ut! Også så FIN duk da! ;)