søndag 27. juni 2010

Spisestue i endring,..



Etter..





Endeleg har eg kome i gang med spisestua! Er litt feil å kalle det spisestua for det er berre ein krok i stua. Ein krok eg ikkje har via så mykje oppmerksomhet, men i det siste har eg kjent at her trengs det verkeleg ei oppfrisking. Den er blass og litt kjedelig stakkars... Eg har grubla eindel og plukka opp/hatt ulike idèar: nye gardiner, ny lampe, evt. spraymale ein loppislampe gul, malestuebordet og stolane, ulike stolar i ulike fargar, male skjenken svart (hører opprinnleg til bordet og stolane) eller male den kvit, eller ein anna sprekere farge.

Mi utfordring er at eg er kjempeglad i fargar, samtidig som eg liker veldig godt å bytte om på ting og fargar i heimen. Hadde eg mala skjenken gul, hadde det garantert irritert meg f.eks. i jula..for å sette det litt på spissen. Då gjeld det å halde basen i rolige fargar og heller sette farge på det eg kan bytte ut, har eg hørt.. Men det kan fort bli litt kjedelig, i alle fall har det blitt det i denne kroken synest eg.

Er fornøgd med den første endringa, som er dei kjempekjekke bildelistene frå IKEA. Medan eg venter på fleire familiebilder, har eg sett opp litt hummer og kanari. Synest det friska opp allereie eg! Desse geniale listene, fyller kriteria mine fullt ut: det kan plasserast mykje fint og artig oppå dei, samtidig som eg kan bytte ut når det passer meg!

Eg vil veldig gjerne ha tips om kva meir eg kan gjere med denne oversette kroken i stua! Har f. eks. veldig lyst på ein tøff lampe som gir kroken litt meir særpreg, men som lett kan kombinerast med det meste.

onsdag 2. juni 2010

Latte pronto...





Eg vil på ingen måte kalle meg sjølv ei by- jente, snarere tvert imot. Men visse varige mèn har eg fått etter eindel år i Bergen by. Det var nemlig der eg verkeleg fekk smaken på kaffe og ikkje minst den ekstra herlege kaffe latte- en. No har vi vent tilbake til bygda og eg drøymer om at den fine bygda vi bor i snart skal få seg ein koseleg kafè der dei serverer deeeilig kaffe latte og f.eks. muffins:-) DET hadde vore noko det!

Medan eg venter, kan eg leike kafè her heime hos meg sjølv. Kjempefornøgd med den nye Latte pronto-en min, som eg fekk til 30 års dagen min (dvs kjøpte for pengar eg fekk). Den varmer og skummer melk, slik at eg kan lage skikkelig kaffe latte med herleg skum på toppen på ein- to- tre! Med brunt sukker i skuffa og dilla på å bake ulike muffins og cupkakes, så blir det reine kafèsteminga i heimen.

Kaffe latte med ein stor oreo- muffins til! Mmmmm...