tirsdag 13. mai 2008

Olavko curry


Noko eg aldri blir lei av er indisk- og nepalimat! Det er absolutt noko av det beste eg veit. Fekk smaken på det då eg var fem mnd i Nepal i 99/00, og har prøvd meg på litt forskjellige oppskrifter sidan den gong. Vår gode venn Olav er ekspert på indisk mat og det er av han eg har fått dagens oppskrift. Når ein legg til "-ko" etter f.eks. eit navn på nepali, er det som vi legg på ein "s" på norsk, eit slags eigendomspronomen. Dvs. overskrifta betyr Olavs curry. Den har eg hatt til middag i dag og det var aldeles nydelig..mmmmm! Her kjem oppskrifta:

1 kg kyllingfilet
3 ts jeera (malt spisskummin)
1 ss finhakka kvitløk
1 ss finhakka ingefær
2 små finhakka løk
1,5 ts malt koriander
2 ts gurkemeie
1/2 ts kardemomme
1/4 ts kanel
1/4 ts nellik
1/8 ts muskat
2 ts garam masala

Ha alt i gryta og la det surre! Kylling, løk, kvitløk og ingefær først og krydderet etterpå.

3 ts tomatpurre
1/3 ts sukker
1 pk creme fresh
1/2 ts salt (evt smak til med litt meir til slutt)
evt litt vann

La det koke i ca 15 min på svak varme. Server med kokt basmatiris og evt nanbrød og NYT!

2 kommentarer:

olav sa...

Hadde vel sett for meg at bilde av den nydelige maten hadde fortjent en litt bedre LO. Men bevares

Laffen

banglamarie sa...

Mmmmmm ser bare så digg ut :)
Printer ut oppskrift til senere.
Takk skal ha til både Olav og deg :)