søndag 2. januar 2011

Små romjulsfunn og drømmen om det enkle..

Fann denne fantastisk fine "Mode album, høst- vinter 1951- 1952" på Gjenbruken. Skikkelig fint holdt hefte, med kjempeartige bilder av fjonge damer med mikroskopiske midjer. Mamma kjente igjen fleire av bestemor sine drakter som ho fekk sydd etter krigen. I bakgrunnen ligg bestemor sitt "omstenighetsforkle" (=mammabluse), eit stoff eg fann på kottet heime og mamma sitt knøttlille, korte skjørt som ho brukte som tenåring.

Kanskje er det ein liten overdose av julerødt, gull og glitter som fører til at behovet for det enkle og meir nedtona melder seg. Eg er stadig innom bloggar og beundrer heimar med mykje mindre farge enn det er hos oss. Eg kan nesten ikkje sjå meg mett på blogger som Moa og kaffekoppen. Nyydelige bilder og fantastiske samansetningar. Eg drømmer litt om å ha det slik, men innser at eg er for glad i fargar til å kjøre løpet heilt ut. Då er det fint at det er lov å mikse og trikse og plukke litt herfra og derfra. Trur eg er klar for litt meir grått, natur og ein tanke gult i heimen no i januar. Blir nok ikkje dei heilt store krumspringa på blog- og interiørfronten på grunn av den nye jobben og barnehageoppstarten til vesleguten, men nokre småting håper eg å få til.

Nyt den andre dagen i januar 2011! Det skal eg:)

3 kommentarer:

Elin G P sa...

Hei,synes du har en koselig stil,jeg titter ofte innom bloggen din,det er så koselig...ønsker deg et godt nytt år i jobb og til deres lille søte som skal starte i barnehage =)

Datt sa...

Jeg vingler mellom sterke og svake farger konstant jeg, kanskje det følger humøret? :P Morsomt med de gamle klærne, jatakk til smal midje! Hmf..

Silje sa...

Hehe...jeg er nok litt motsatt, prøver meg på farger - det er jo såå fint hos andre, men ender alltid opp med å ta det bort igjen og går for hvitt, svart, grått og brunt..

Godt nytt år til deg!

Klem Silje