mandag 18. mai 2009

Ei fantastisk bestemor har flytta til himmelen...


Her er eit innlegg som ikkje passar til bloggtittelen, men det er viktig for meg å lage det likevel...

På sjølvaste 17. mai, medan sola skein og norske flagg vaia over heile landet vårt, sovna bestemora mi inn. Ho vart 91 år gammal. Ho har vore den beste bestemora ein kan tenke seg; full av omsorg, interessert og oppdatert i alt vi har drive med og med ein herleg humor! Ho har laga uendeleg mykje god mat til oss og delt ut fleire klemmar enn nokon andre eg veit om.

Eg har fått namnet mitt etter henne, alle dei tusenvis av fregnene mine og den til tider plagsommt lange storetåa mi og min store fot etter henne. Vårt felles "tå/fot- problem" har vore til felles irritasjon, men vi har minst like ofte vi fått oss ein god latter under desse tå/fotsamtalane. Bestemor hadde alltid så lett for å le og sjå det morosame i ting!

Bestemor snakka alltid om det å dø, som å flytte. Ho var heilt overbevist om at ho skulle " heim til Jesus og til himmelen" når livet hennar her på jorda var slutt. Eg veit ho spesielt dei siste åra, har gleda seg til dette. Eg er glad for at eg har den samme trua som henne. Sjølv om eg kjem til å sakne henne noko veldig, har eg fantastisk mange gode minner og ei tru på at eg får møte henne igjen i himmelen ein dag!

Synest dette bildet av henne er så herleg! Det er tatt for eit år sidan.

7 kommentarer:

Bente sa...

Herlig bilde! Hun hørtes jo bare god ut da!

Brigg sa...

så søt hun var!

Nina sa...

Vet du - jeg leste bakover i bloggen her i før helgen, og dette bildet kjente jeg igjen med en gang. Så fint! Husker jeg tenkte at dette er en som har samme besteforeldrefølelsen som jeg har hatt i forhold til morfaren min.

Det er alltid vanskelig å miste noen som har betydd masse for en, selv om man på en måte er litt forberedt. Betingelsesløs kjærlighet, det er det disse besteforeldrene har gitt oss. Den fineste gaven i livet.

Jeg skrev et innlegg i februar om morfaren min.
http://noplacelikesweethome.blogspot.com/2009/02/dag-til-ettertanke.html
Kanskje du har lyst til å lese det?

Maya: sa...

Så fint at du har så mange gode minner om henne:) Det hjelper sikkert litt med sorgen. Søt bestemor også, hun så koselig og "bestemor" ut:)

Maya

Kaspara sa...

Kjære Åse Marit
Så vakkert innlegg! Jeg fikk kjempeklump i halsen og ble ordentlig rørt. Bestemoren din hørtes utrolig herlig ut og ser kjempegod ut! Fint å ha mange minner med videre i "bagasjen"!
Føler med deg. Jeg tror aldri man blir helt forberedt på at nære mennesker i livet ens flytter som du så fint skriver.
Ei heller spiller aldre så mye rolle. For uansett er det det unike og spesielle menneske som ikke er blant en mer, i hvertfall fysisk. I hjertet kan det alltid være med!
"En som har blitt elsket, forsvinner aldri"
Det høres flott ut å ha hatt så nær kontakt med en bestemor som du har hatt!
Gode tanker og varme klemmer fra kaspara

Anonym sa...

Ei skjønn dame! Eg hadde og ei slik ein gong, dei er jammen fine.

PillePalle sa...

Det er så trist! For et fint bilde av din bestemor!
Hilsen fra Pillepalle