tirsdag 30. desember 2008

Greske kjøttboller med salat, dressing og pita..


Vi er utruleg heldige i dette landet, som kan ete oss gode og mette og kose oss skikkelig med mat, eigentlig både til kvardag og fest. Etter jula er vi ekstra proppa av god og kanskje litt tung julemat. Og mat må vi jo ha og då er det kjekt at den både er lettvint å lage og lett for magen. Her kjem ei oppskrift på ein slik rett (frå ei dame på gamlejobben min!); greske kjøttboller med pita og salat. Knallgodt, lettvindt og lett i magen!

Du treng:
1 pk kjøttdeig av svin
2 (eller 3) pk gresk dressing (pulver ein kjøper i 3 pk frå Knorr)
1 pk lettrømme
salt og pepper

isbergsalat
tomat
agurk
rødløk
fetaost
oliven

pitabrød

Bland 1 pk gresk dressingpulver med svinekjøttdeiga, ha i ca. ei ts salt, 1 ts pepper og lag små kjøttbollar. Vil du ha kjøttbollane sterkere, bland i 2 pakkar dressingpulver. Steik kjøttbollane på steikepanna.
Kutt opp salat, tomat og agurk og rødløk i ringar og ha fetaost og oliven over salaten. Bland 1 pk gresk dressingpulver i en pk rømme og la det stå ei lita stund i kjøleskapet før servering.

Varm pitabrøda og fyll dei med kjøttbollar, salat og dressing eller ha brødet ved sida av.

Ingen kommentarer: