tirsdag 7. september 2010

Eplekjekken





Var noko litt bondeaktig over Amandusen her synes eg- finingen!


Til bursdagen fekk pappa`n i huset to epletre av sine svigerforeldre. Det eine treet har det kome fleire fine, raude epler på allereie! Mulig det er normalt, sjølv om vi nettopp har planta det, men kjekt er det i alle fall. I helga kjørte vi sesongvarer i matveien. Fårikål til middag og deilig eplepai med epler frå eigen hage til kaffemat. Reine fruktbøndene å rekne! Kjempefornøgd.

Veslebonden var sjølvsagt med han og, for å kvalitetsikre!

Oppskrifta på eplepaien er både enkel og veldig god:

100 g smelta marg
1 dl sukker
1 dl kveitemjøl
2 dl havregryn

Bland sammen og ha det over epler i båter strødd med litt sukker og kanel. Funker veldig bra å ha over blåbær også. Steik på 180 grader i ca 15-20 min. Deilig med vaniljeis til..mmmm!

1 kommentar:

banglamarie sa...

så skjønn amandusen er :o)
Kjekt med frukt fra egen hage ♥
Ønsker dere en god høst.